Op naar een nieuwe website 🙂

Voordat ik me ging inschrijven bij de Kamer van Koophandel op 1 december 2019 wilde ik eerst een logo, huisstijl, visitekaartjes en een website.

Mijn logo en huisstijl heeft een oud collegaatje voor mij gemaakt en ik ben hier ontzettend blij mee.
Een vriend van ons heeft visitekaartjes gedrukt waar ik voorlopig mee vooruit kan 🙂

Daarna heb ik zelf mijn website gemaakt. Ik heb een thema aangeschaft bij Theme Forest. Dat leek me het makkelijkste, omdat je in dit template alleen je eigen tekst en foto’s hoefde toe te voegen, de basis stond er al. Nadat ik een tijdje bezig was wilde ik de kleur oranje toevoegen, maar dat lukte me niet. Dus heb ik een vraag ingeschoten bij Theme Forest. Het bleek dat het thema niet goed geïnstalleerd was en ik blijkbaar in de “backend editor” bezig was.  Hierdoor kon ik ook niet gelijk zien hoe de wijzigingen die ik gedaan had er op mijn website uit zagen.

Uiteindelijk is het op juiste manier geïnstalleerd, maar dit betekende wel dat ik helemaal opnieuw moest beginnen. Goede leerschool, dat wel.

Ik had gekozen voor een “onepager” (zoals jullie in onderstaand filmpje kunnen zien), want dat had ik bij anderen gezien en dat vond ik erg gaaf.

In oktober vorig jaar heb ik een webinar gevolgd “optimaliseer je website”. Een erg leuk webinar met heel veel tips. Wel kwam ik er tijdens het webinar achter dat mijn website verre van optimaal is. Hier moest verandering in komen. Maar hoe ga je zoiets aanpakken, want ik vond het wel het leukste om het weer zelf te doen ipv te laten bouwen.

Ik heb een online training aangeschaft, waar met behulp van filmpjes wordt uitgelegd hoe je een website moet bouwen. Ik ben er gelijk mee begonnen.

Toch kwam er het moment dat ik even niet meer wist hoe ik verder moest en ben ik ermee gestopt….
Als afleiding ben ik me in allerlei andere dingen gaan storten, zoals mijn werk, diamond painting, lezen, puzzelen. Alles om maar niet verder te hoeven gaan. Hoe noemen ze dat ook alweer?
Iets met uitstelgedrag? .… Ondertussen kreeg ik op mijn huidige website niet ineens meer bezoekers die langer bleven hangen.

Ik moest me er gewoon toe zetten om het weer op te pakken. De bekende trap onder mijn kont. Ik heb een plan gemaakt hoe ik mijn website wilde hebben. De tekst en foto’s van mijn oude site, maar ook extra dingen zoals blogs en duidelijke prijzen voor de verschillende soorten fotografie.
Ik heb alle filmpjes opnieuw bekeken, het begin had ik al gedaan, maar om het gevoel terug te krijgen was het fijn om ze nog een keer te bekijken.

Toen ben ik echt aan de slag gegaan, met als resultaat mijn nieuwe website waar ik ontzettend trots op ben. Ik ga nog meer blogs schrijven over de verschillende fotosessies en geef jullie verder een kijkje in mijn leven, maar ik wilde niet langer wachten om live te gaan.

Veel plezier op mijn website 🙂 En ik zou het leuk vinden als jullie hieronder een berichtje achter laten.

Pin It on Pinterest